fbpx
5 passos per triomfar a les XXSS
15542
post-template-default,single,single-post,postid-15542,single-format-standard,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

5 passos per triomfar a les XXSS

Ja ha quedat clar i demostrat que Instagram és una part essencial a l’hora de triomfar en el teu negoci. Estàs ben encaminat si ja has obert una conta d’empresa a Instagram i publiques algunes fotografies.

Però l’èxit a les xarxes socials va més enllà de ser-hi i per això et donem els passos que has de seguir per tenir aquest èxit a les xarxes:

Pas 1: Crea una estratègia i per fer-ho has de:

 • Definir la teva audiència meta

I et preguntaràs: com se quina és?

És tota aquella que consumeix la teva marca/producte/servei, pots revisar les dades analítiques d’altres canals per conèixer aquesta audiència o revisar els teus competidors.

Un cop conegueu la vostra audiència hem de pensar en quin contingut li agradaria veure.

 • Estableix metes i objectius

Has de tenir-los clar i entendre perquè es mantinguin al llarg d

e tot el camí, això et permetrà dirigir tots els teus esforços per assolir els objectius comercials reals.

A mesura que es va construint la teva presencia a Instagram, està bé tenir objectius basats en mètriques com likes, número de persones que et segueix, comentaris, etc.

 • Enfoca’t en les mètriques de rendiment correctes

En termes generals, hauran de centrar-se en mètriques relacionades amb l’embut de vendes. Això significa que els teus objectius han d’alinear-se amb les 4 etapes d’experiència del client: Percepció, Interacció, Conversió i Client

 • Compromet-te amb un horari regular de publicació

No deixis que el teu públic et trobi a faltar. És molt important que t’organitzis amb un Planning setmanal perquè es publiquin els teus posts i els Stories.

Pas 2: Optimitza el teu perfil

 • Millora la teva biografia
  • Explica al teu públic a que et dediques i perquè li interessarà el teu perfil. Transmet la teva personalitat, inclou hashtags i emojis si cal.
  • La imatge de perfil serà alguna versió del teu logo, aquesta s’emmagatzema a 320×320 píxels. I recorda, la imatge es retalla en un cercle així que assegura’t que el teu logo es veu completament en aquest format.
  • Assegura’t que el nom i el nom d’usuari son el nom de la teva marca real, ja que son les úniques parts del teu perfil que estan incloses a la cerca d’Instagram
  • Al lloc web és l’únic espai a Instagram on es pot publicar un enllaç orgànic on les persones poden fer clic.
 • Aprofita les funcions d’Instagram per empreses
  • Informació de contacte, inclou el teu correu electrònic, telèfon o direcció física
  • Categoria
  • Botons CTA, molt útils perquè el teu públic pugui posar-se en contacte amb tu, fer reserves, comprar i molt més.

 

Pas 3: Comparteix contingut increïble al teu compte

Crea una estètica visual per la teva marca. Instagram és una plataforma visual, per tant, un cop decideixis la temàtica del teu contingut utilitza un aspecte visual consistent.

Utilitza colors, filtres uniformes, i en general una estètica visual perquè els teus seguidors puguin reconèixer que ets tu.

Recorda que les imatges han de tenir una bona resolució, amb llum natural i prova amb diferents angles per tenir un bon resultat.

A l’hora de fer fotos recorda que les que no publiquis al teu feed, les podràs utilitzar per les teves histories. Això aportarà un valor afegit, ja que les pots fer servir com a storytelling.

En resum, sigues creatiu i deixa que la teva imaginació s’apoderi de tu.

 

En quant a les publicacions has de tenir en compte les descripcions, ens permeten explicar histories que fan que les publicacions siguin significatives. Has de pensar en quin llenguatge et dirigeixes al teu públic, una bona guia d’estil t’ajudarà.

 

Pas 4: Captiva i fes créixer la teva audiència

Interactua amb el teu públic i crea comunitat. Pots monitoritzar els hashtags que es relacionen amb el teu concepte, seguir a les persones que hi participen més i fes que la teva marca estigui present.

Utilitza els hashtags correctes. Pensa que els hashtags els pots buscar, per tant, et recomanem que a les publicacions utilitzis aquells que representin al teu negoci.

Respon a comentaris i mencions, d’aquesta manera t’apropes al teu públic i interactues amb aquest.

Utilitza els anuncis a Instagram per empreses i mostra el teu contingut a una audiència amplia i segmentada. A més d’incrementar l’abast del teu contingut, els anuncis d’Instagram inclouen botons CTA que permet als usuaris realitzar accions.

Fes una campanya per Instagram específicament, t’ajudarà a assolir un objectiu específic més ràpidament. Les campanyes poder incloure anuncia, però és limiten en exclusiva al contingut pagat.

Pas 5: Mesura el teu èxit

Una vegada hagis començat a utilitzar Instagram per promocionar el teu negoci, hauràs de revisar els teus resultats constantment per comparar el progres amb els teus objectius.

Si veus que els teus objectius no es compleixen hauràs d’implementar petits canvis ajustant paràmetres fins que aconsegueixis el que volies.

Recorda que no hi ha una estratègia única per tenir èxit a les xarxes.

Des de Projecte Digital ens ocupem de realitzar-te una estratègia de xarxes i d’impulsar el teu negoci.

Estàs preparat per enlairar-te amb nosaltres?