fbpx
Algoritme d’Instagram 2021
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Algoritme d’Instagram 2021

Instangram està en continu canvi amb el seu algoritme. Cada vegada és més difícil seguir el pas a aquesta aplicació i mantenir l’engagement al teu compte. ¿Vols conèixer que s’amaga darrera aquest nou algoritme? Aquí t’ho expliquem.

  • Engagement

Un dels factors del nou algoritme es basa en les interaccions que tenen els seguidors amb la teva marca. Les persones que més interactuen amb el teu contingut seran les primeres a veure les teves publicacions. Per això és molt probables que apareguis a l’“Explora” de les persones que segueixes contes similars a la teva.

  • Contingut amb valor i actual

L’algoritme premia la constància, li agrada que publiquis amb regularitat,

Instagram dona prioritat a les publicacions recents. És important conèixer quins dies i a quines hores la teva audiència està més connectada (inspecciona les estadístiques a la mateixa aplicació i planifica les teves publicacions).

Per això de la importància de tenir un calendari.

  • Premia les interaccions

Si els teus seguidors interactuen amb tu, això t’afavorirà. Els likes ja han passat a una segona plana, ara dona importància a compartir, comentar i guardar les publicacions.

Els missatges directes influeixen de manera directa al nou algoritme, per tant et recomanem que animis als teus seguidors a què t’enviïn missatges amb preguntes o comentaris.

  • Número de seguidors

Les persones que segueixin a motles veuràs menys contingut de cada una. De totes maneres, seguir a usuaris nous et donarà una major visibilitat. I compte amb seguir i deixar de seguir de seguida: l’aplicació penalitzarà i limitarà els comptes que ho facin.

  • Temps d’ús

Com menys facis servir l’aplicació d’Instagram, menys contingut et mostrarà. Els usuaris que passin més temps interactuant en l’aplicació, veuran més missatges nous d’altres perfils.

  • Tipus de publicació

Hi ha moltes opcions, però has de tenir en compte amb quines Instgaram et premiarà:

Publicació:
Imatges, vídeos (fins a 1 minut), dissenys que vulguem compartir amb la nostra comunitat. Totes les publicacions apareixen al nostre FEED i ens ajuden a mostrar el nostre producte o branding.

IGTV (Instagram Television):
Qualsevol vídeo de més d’un minut el penjarem a IGTV, a més són vídeos que ocupen la pantalla completa (vertical) i podem decidir si compartir-lo al feed o només deixar-lo en el seu apartat.

REELS:
Crea vídeos de fins a 30 segons, amb diferents clips, talls, vídeos creatius amb text, filtres i so. Els reels podem aparèixer només a l’apartat REELS o al feed i els podem compartir a Stories, per messenger, etc.

GUIES:
Les guies de fet, no són publicacions en si, sinó recomanacions de publicacions ja existents sobre llocs, productes, etc. Aquestes guies apareixen en un apartat i així la nostra comunitat sabrà tot allò que ens agrada i recomanem. Les podem compartir també a través de Messenger i Stories.

 

Val la pena tenir en compte tots els punts que hem comentat. Amb una estratègia i planificant tots els continguts i creant publicacions atractives aconseguiràs augmentar la interacció amb els teus seguidors.